تور خارجی

سرانه تولید مرغ ۲ برابر میانگین جهانی

معاون وزیر کشاورزی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد نهاده‌های دامی کشور، وارد می‌شوند، تصریح کرد: در تولید گوشت مرغ جزو ۱۰ کشور اول دنیا قرار داریم و به لحاظ تولید سرانه تقریبا دو برابر میانگین جهانی گوشت مرغ تولید می کنیم.۳۰oct2016-3

به گزارش ایسنا، حسن رکنی در سفر به شهرکرد در آیین افتتاح فاز دوم یک مجتمع تولید مرغ مادر با اشاره به اینکه کشور در تولید گوشت مرغ جزو ۱۰ کشور اول دنیا قرار دارد، اظهار کرد: ایران به لحاظ تولید سرانه تقریبا دو برابر میانگین جهانی تولید گوشت مرغ دارد.

وی افزود: متوسط سرانه تولید گوشت مرغ در دنیا کمتر از ۱۵ کیلوگرم و در کشور ۲۶ کیلوگرم است.

رکنی با اشاره به اینکه سالانه حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار تن گوشت مرغ از کشور صادر می‌شود، تصریح کرد: در دنیا سالانه ۱۰ میلیون تن گوشت مرغ صاد می‌شود که از این میزان سه میلیون تن به کشورهای عراق، افغانستان و حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در سال گذشته ۱۵۰ هزار تن مرغ و تخم‌مرغ نطفه‌دار از کشور صادر شده است.

وی تاکید کرد: صادرات گوشت مرغ فرصت بسیار مناسبی است که بتوانیم ارز آوری بیشتری در بازارهای بین‌المللی داشته باشیم و بتوانیم صادرات را افزایش دهیم.

رکنی با بیان اینکه اخیرا دستورالعملی تحت عنوان کاهش وزن کشتار به استان‌ها ارسال شده است، گفت: کاهش وزن کشتار سبب می‌شود که این تولیدات طرفداران بیشتری را در بازارهای بین‌المللی پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد نهاده‌های دامی کشور، وارد می‌شوند، تصریح کرد: برای افزایش بهره‌وری صنعت دام و طیور کشور، بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش سن کشتار در اولویت برنامه‌های وزارت جهادکشاورزی قرار دارد.

رکنی گفت: با کاهش وزن کشتار ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن در مصرف خوراک طیور صرفه‌جویی خواهد شد.

معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در حال حاضر دنیا به سمت بهبود ضریب تبدیل ۱.۶ حرکت می‌کند، این در حالی‌است که در کشور ما هنوز ضریب تبدیل غذایی بالای دو را داریم؛ بنابراین باید گام‌های بلندی به سمت افزایش و بهبود بهره وری برداریم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کشور، تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده به دنبال افزایش صادرات تا ۲۰۰ هزار تن در سال هستیم.

رکنی بر لزوم ایجاد زنجیره‌ تولید مرغداران تاکید کرد و گفت: با ایجاد این زنجیره، کارخانه‌ها، کشتارگاه‌ها، واحدهای پرورشی و بازار در کنار هم قرار می‌گیرند و موفقیت افزایش می‌یابد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با برنامه‌ریزی در سطح استان، که یکی از حلقه‌های ارزشمند در صنعت طیور کشور است، این صنعت را در منطقه رونق بخشیم.

صادرات ۷۰۰ هزار رأس دام

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۷۰۰ هزار راس دام سبک در شش ماهه نخست سال جاری صادر شده است که این میزان در کل سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار راس بود.

رکنی اظهار کرد: افزایش تولید محصولات دامی با استفاده از ژن‌های ممتاز یکی از برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است که چهارمحال و بختیاری نیز از مقاصد این برنامه است.

وی با اشاره به اینکه سنتز نژاد دام‌های کوچک و پربازده یکی از برنامه‌های دامی در چهارمحال و بختیاری است، تصریح کرد: ۷۰۰ هزار راس دام سبک در شش ماهه نخست سال جاری صادر شده است که این میزان در سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار راس بود.

رکنی با بیان اینکه تنوع نژادی در دام‌های صنعتی مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی است، گفت: کیفیت شیر گاوهای نژاد سی‌منتال، حدود ۳۰ درصد بیشتر از بسیاری از نژادهای دیگر است.

معاون امور تولیدات دامی با اشاره به تولید سالانه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار تن شیر در کشور، خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۶۰۰ هزار تن و در شش ماهه نخست سال جاری ۲۹۸ هزار تن شیر به ۳۰ کشور دنیا صادر شده است.

وی افزود: محصولاتی نظیر شیرخشک تولیدی چهارمحال و بختیاری داراری کیفیت بالایی است که می‌تواند به بازارهایی با استانداردهای بالا صادر شود.

رکنی اظهار کرد: هشت میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار در سال ۱۳۹۲ در بخش کشاورزی تراز منفی واردات نسبت به صادرات وجود داشت که این رقم در سال جاری به حدود ۱.۵ میلیون دلار رسیده است.

معاون امور تولیدات دامی با اشاره به تولید مناسب گندم در کشور، تصریح کرد: در سال جاری بیش از ۱۱.۵ میلیون تن خرید گندم در کشور انجام شده است.

وی با بیان اینکه بدهی بیمه‌ای زیادی در بخش کشاورزی وجود دارد، گفت: تنها ۳۰ میلیارد تومان بدهی در استان چهارمحال و بختیاری وجود داشت که به ۱.۵ میلیارد تومان کاهش یافته است.

رکنی خاطرنشان کرد: استقبال مناسبی از واحدهای دامپروری در چهارمحال و بختیاری شده است و این استان می‌تواند به الگوی تولیدات دامی در کشور تبدیل شود.

منبع: ایسنا

تور های تخصصی نمایشگاهی | دوران سیاحت نوین