تور خارجی

مذاکرات ‘پترومینا’ اندونزی با ایران در مورد چهار میدان نفت و گاز

به گزارش ایرنا، ‘دوی سوئتجیپتو’ مدیر عامل ‘پرتامینا’ گفت که که این چهار بلوک هنوز قطعی نیست، اما دو بلوک نفت و گاز در خشکی و دو میدان نفت و گاز دریایی در ایران مدنظر است.
‘ویراتماجا پوجا’ مدیرکل بخش نفت و گاز وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی روز دوشنبه گفته بود شرکت ملی نفت دولتی ‘پرتامینا’ این کشور ماه آینده میلادی قراردادی برای خرید سهم یک بلوک نفت و گاز ایران امضا می کند.
وی گفته بود: این شرکت در حال حاضر بدنبال انجام مرحله نهایی خرید و دریافت سهم یک بلوک نفت وگاز در ایران است و امیدواریم این تفاهم نامه اواسط ژوئیه آینده امضا شود.
اما به نوشته روز چهارشنبه تارنمای اندونزیایی ‘کمپاس’، ‘دوی سوئتجیپتو’ مدیر عامل ‘پرتامینا’ گفت که این تفاهم نامه با ایران پس از عید فطر امضا می شود.
این مقام اندونزیایی، گفت که میزان ذخایر نفت و گاز در بلوک چهارم بسیار زیاد است، با این حال توضیح بیشتری در مورد این توافقنامه نداد.
وی در پاسخ به سئوال ‘کمپاس’ در مورد نام بردن بلوک های نفت و گاز، نامی از آنها نبرد.
تارنمای ‘کاتادیتا’ اندونزی پیش از این اعلام کرده بود که این قرارداد در پیگیری نشست فوریه گذشته وزارت انرژی و منابع معدنی این کشور با جمهوری اسلامی ایران در ‘بوگور’ در غرب جاوا امضا می شود.
مقام های بلندپایه وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی اسفند ماه سال گذشته پس از برگزاری نخستین نشست کمیته مشترک دو کشور در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی و بررسی توسعه روابط فیمابین در این حوزه ها، به منظور توسعه همکاری های دوجانبه در دوران پساتحریم، یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.
‘سودیرمان سعید’ وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی خرداد ماه گذشته با سفر به تهران با ‘بیژن زنگنه’ وزیر نفت کشورمان دیدار و مذاکره کرد و در این سفر ‘ویاندا پوسپونگورو’ معاون شرکت دولتی نفت اندونزی (پرتامینا) قرارداد فروش ۸۰ هزار تن گاز مایع ایران به اندونزی را که سال آینده به صدها هزار تن می رسد با توجه به نیاز این کشور جنوب شرق آسیا به ‘ال.پی.جی’ امضا کرد.
اندونزی در حال حاضر حدود ۸۱۷ هزار بشکه نفت در روز تولید می کند و نیازمند واردات همین میزان نفت است.
براساس پیش بینی ها، تولید نفت اندونزی به کاهش خود طی پنجسال آینده ادامه خواهد داد . تولید نفت این کشور در سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۹۴۲ هزار بشکه در روز بود. پیش بینی تولید برای سال جاری ۸۳۵ هزار بشکه بوده که تا سال ۲۰۲۰ میلادی تنها به ۵۵۰ هزار بشکه می رسد.

منبع: ایرنا

تور چین | تور پکن شانگهای